Skip to content
Lars Christian Bacher tiltrer som konsernsjef (CEO) i Morrow Batteries 1. desember 2022.
Lars Christian Bacher tiltrer som konsernsjef (CEO) i Morrow Batteries 1. desember 2022.

Press release -

Lars Christian Bacher ny konsernsjef i Morrow

Styret i Morrow Batteries ASA (Morrow) har utnevnt Lars Christian Bacher som konsernsjef (CEO) fra 1. desember 2022.

- Vi er glade for å offentliggjøre at Lars Christian er Morrows nye konsernsjef. Han tilfører oss omfattende erfaring fra energibransjen og kapitalmarkedene når vi nå går inn i en ny fase med rask utvikling og vekst. Morrow står i hjertet av energitransformasjonen og Lars Christian vil bli instrumentell i den fortsatte vellykkede utviklingen av selskapet mot å bli verdens mest bærekraftige og kostnadseffektive batteriprodusent, sier styreleder Liv Monica Stubholt i Morrow.

Lars Christian Bacher kommer fra stillingen som seniorpartner i private equity-selskapet Hitec Vision. Før dette hadde han en 30-årig karriere i Equinor, hvorav åtte som konserndirektør for internasjonal utvikling og produksjon og som finansdirektør. Bacher har en siviløkonom-grad fra Norges Handelshøyskole (NHH) og en master fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

- Jeg er svært glad for denne unike muligheten til å bli med på dette norske industrieventyret, det er noe som dukker opp bare én gang i livet. Jeg har stor tro på selskapets visjon om å utvikle og produsere de mest kostnadseffektive og bærekraftige battericellene i verden, og at vi gjennom Morrow-teamet og den unike teknologien skal bli nøkkelen til å løse energiutfordringene de kommende tiårene. Morrow har med et talentfullt team og støtte fra solide eiere oppnådd imponerende resultater på rekordtid. Jeg ser frem til å akselerere dette ytterligere, sier Bacher.

Bacher tiltrer som konsernsjef i Morrow 1. desember 2022 og vil ha arbeidssted i Arendal. Håkon Tanem, som har fungert i rollen som administrerende direktør siden juni 2022, vil etter en kort overgangsperiode gå tilbake til jobben som porteføljeforvalter i Agder Energi Invest.

Topics


Om Morrow | morrowbatteries.com

Morrow Batteries ASA (Morrow) er et industrielt batteriteknologiselskap. Med base i Norge, har Morrow et mål om å utvikle og produsere neste-generasjons batterier med katodematerialer (LNMO). Disse batteriene skal være uten kobolt, ha redusert innhold av nikkel og litium, og ha større innhold av rent og tilgjengelig mangan. Morrow ble grunnlagt i 2020 og har hovedkontor i Arendal, og har nå over 100 batterispesialister fordelt på fire kontor rundt i verden. Les mer på morrowbatteries.com og følg @MorrowBatteries på LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries