Skip to content
Gaole Qian and Surabhi Gupta - begge forskere på Morrow Research Center klipper den røde båndet
Gaole Qian and Surabhi Gupta - begge forskere på Morrow Research Center klipper den røde båndet

Press release -

Morrow Batteries åpner Norges største batteriforskningssenter i Grimstad

Morrow Batteries åpner i dag sitt batteriforsknings- og innovasjonssenter Morrow Research Centre i Grimstad.

Senteret ligger på Universitetet i Agders Campus i Grimstad, er på 2.000 kvm. med høyteknologisk labområde og ytterligere 1.700 kvm. med moderne kontorlokaler, og skal huse mesteparten av forskningsaktivitetene og utviklingen av neste generasjons batteriteknologi for Morrow Batteries.

Morrow Research Centre er støttet av en felles utviklingsavtale med en stor europeisk bilfabrikant, og ble designet og bygget av Morrow-eksperter med erfaring i å bygge batteri-forskningssentre.

– Dette er en stor dag for oss i Morrow Batteries. Mens batterifabrikken reiser seg i Arendal, åpner vi nå dørene til senteret der vi skal utvikle verdens mest bærekraftige batterier, i hjertet av den voksende klyngen her på batterikysten på Sørlandet. Vi er stolte over å være med på å realisere den norske batteriambisjonen og bygge en ny lønnsom industri basert på fortrinnene Norge har, sier konsernsjef Lars Christian Bacher i Morrow Batteries.

Morrow Research Centre vil ha ansvaret for avansert materialtesting og battericelle-sammensetning, herunder å eksperimentere med nye prosesser og materialer. Laben, som er på rundt 2.000 kvm., inklusive 200 kvm. fuktighetskontrollert tørr-rom i verdensklasse, og inneholder blant annet utstyr for testing av aktiv syntetisering av katodematerialer og gjennomføring av avanserte analyser av materialer, elektroder og battericeller.

På senteret vil en produsere små battericeller for validering og for å finne frem til optimal sammensetning og struktur på de ulike batterikomponentene. Målet er å få kunnskap om hvilke materialer og komponenter som er best og hvordan de best kan settes sammen.

Forskningssenteret ligger på Campus Grimstad, og huser også Universitetet i Agders batteriaktiviteter. Til sammen vil det være om lag 80 forskere der, hvorav 70 fra Morrow, der rundt 20 har doktorgrad. Senteret bringer forskere som besitter kompetanse som tidligere ikke har eksistert i Norge sammen.

Universitetet i Agder og Morrow Batteries planlegger å gjennomføre flere industrielle doktorgradsprosjekter sammen.

– Vi er svært glade for etableringen av Morrows forsknings- og innovasjonssenter nettopp her på Campus Grimstad. 140 spesialister fra 25 land har allerede kommet til Morrow, og vi ser hvordan det nå raskt vokser frem et svært avansert og spennende fagmiljø for utvikling av batteriteknologi. Vi ser frem til å fortsette det forskningsdrevne og ledende arbeidet sammen med Morrow fremover, sier rektor Sunniva Whittaker på Universitetet i Agder.


Related links

Topics


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an industrial battery technology company on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduces nickel and lithium, and maximizes the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now counts 130+ battery specialists across four offices internationally. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries