Skip to content
Morrow Batteries og Veidekke bygger gjenvinnbar fabrikkbygning

Press release -

Morrow Batteries og Veidekke bygger gjenvinnbar fabrikkbygning

Morrow Batteries går sammen med Veidekke, Norges ledende entreprenørselskap, om å bygge en fabrikk som kan demonteres, omgjøres og gjenbrukes.

"I Morrow jobber vi for å fremskynde energiomstillingen gjennom kostnadseffektive og bærekraftige batterier. For å komme dit er vi fast bestemt på å bygge miljøvennlig og ansvarlig. Vi er derfor glade for å samarbeide med Veidekke, som deler vår ambisjon om å skape et sirkulært byggeprosjekt", sier bærekraftsdirektør Stina Torjesen i Morrow Batteries.

Prosjektet gjelder byggingen av Morrow Batteries' første batterifabrikk i Arendal, som kan demonteres, gjenbrukes og til og med brukes til andre formål om eller når batterifabrikken oppnår sin kommersielle levetid en gang i fremtiden.

"Sammen med Morrow vil vi sikre at bygningen er robust og fleksibel. I det vi tror er første gang i bransjen, driver vi også neste generasjon byggeplanlegging. Vi er spent på denne muligheten til å lære, og alle utfordringene vi møter, som å sørge for at verktøy og annet mekanisk utstyr, samt monteringsinstruksjoner, vil bli lagret og være tilgjengelig for demontering av bygningen om 30 eller til og med 60 år," sier Roar Kristiansen, daglig leder for Veidekke Logistikkbygg.

De to selskapene har jobbet med pilotprosjektet siden høsten 2021.

"Vi planlegger å være sirkulære fra dag én, og jobber for å bruke ressursene våre så effektivt som mulig for å redusere klimaavtrykket. I vår batteriverdikjede vil vi bruke resirkulerte mineraler i nye batterier og følge sirkulær tankegang i alle prosesser, inkludert bygningene selv", sier Torjesen fra Morrow Batteries.


Om Veidekke | www.veidekke.no

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 39 milliarder kroner, og nær halvparten av de 8.000 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Related links

Topics


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an industrial battery technology company on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduces nickel and lithium, and maximizes the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now counts 130+ battery specialists across four offices internationally. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Related content

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries