Skip to content
Morrow Batteries ASA inngår IPCEI-partnerskap – sikrer finansiering av neste generasjons batteriteknologi

Press release -

Morrow Batteries ASA inngår IPCEI-partnerskap – sikrer finansiering av neste generasjons batteriteknologi

Morrow Batteries ASA (Morrow) er tildelt 345 millioner kroner fra Innovasjon Norge under IPCEI European business-programmet for utvikling av en helt ny type batteriteknologi, med mindre bruk av litium og nikkel enn dagens batterier, kombinert med manganoksid (LNMO).

Det norske batteriselskapet opplyser samtidig at det har kvalifisert seg som assosiert partner i IPCEI European Battery Innovation-programmet (EuBatIn). IPCEI er EU-programmet for «Important Project of Common European Interest».

- Dette er en gledens dag. Vi er stolte over at Morrow Batteries tilfredsstiller de strenge kvalitetskravene til å bli assosiert partner i IPCEI European Battery Innovation. Å oppnå denne partnerskapsstatusen sier mye om dedikasjonen og fremgangen vi har gjort, sier administrerende direktør Lars Christian Bacher i Morrow i en kommentar.

Han legger til:

- Morrow har hatt et godt og nært samarbeid med Innovasjon Norge både lokalt og sentralt. De har gitt konstruktive tilbakemeldinger gjennom søknadsprosessen, og vært en viktig støttespiller for å oppnå en vellykket søknad.

Ifølge Bacher har partnerskapet og tildeling stor betydning. Morrow Batteries åpnet i fjor Skandinavias største batteriforskningssenter, og ser frem til å ta fatt på forskningsprosjektet av denne lovende LNMO-teknologien. En batteriteknologi som er betydelig mer miljøvennlig og kostnadseffektiv.

Selskapet har samtidig startet testproduksjon av LFP-batterier. De første kundeprøvene ble sendt ut november 2023 og batteriprodusenten er i dialog med mulige kjøpere. I Arendal planlegges det å starte fullskala produksjon av LFP-batterier i tredje kvartal, en viktig milepæl for selskapet. Dette skaper arbeidsplasser, eksportinntekter og ringvirkninger i regionen. Fremtidige LNMO-batterier vil styrke dette ytterligere sier Bacher.

Regiondirektør Sveinung Hovstad for Innovasjon Norge i Agder fremhever det gode samarbeidet mellom Innovasjon Norge og Morrow Batteries helt fra etablering av selskapet:

- Vår oppgave er å bistå Morrow Batteries og bidra med de virkemidler som er tilgjengelig for å øke mulighetene for at selskapet skal lykkes med sin strategi om å ta en posisjon i europeisk batteriindustri. Morrow har et godt utgangspunkt med fremragende kompetanse, produksjon med lavt klimaavtrykk som ligger i en region som på alle måter positivt støtter opp om initiativet, sier han.


***

Om IPCEI

IPCEI-er, eller «Viktige prosjekter av felles europeisk interesse», er et sentralt virkemiddel i EUs næringspolitikk. IPCEI-ene innebærer at medlemslandene samarbeider om prosjekter innen strategisk viktige verdikjeder, og statene får anledning til å fravike de ordinære reglene om statsstøtte.

Innovasjon Norge er koordinator for IPCEI-initiativ. Dette omfatter et førstelinjeansvar for å fange opp nye IPCEI-initiativ og vurdere potensialet for eventuell norsk deltakelse. IPCEI-ene innebærer at medlemslandene samarbeider om prosjekter innenfor visse satsingsområder, og statene får anledning til å fravike de ordinære reglene om statsstøtte.

Les mer på: https://www.ipcei-batteries.eu/about-ipcei

Om Morrow Batteries ASA
Morrow Batteries ASA er et batteriteknologi- og produksjonsselskap som siktermot å være den første masseprodusenten av prismeformede LFP-batterier i Europasenere i år. Vårt LFP-batteri har førsteklasses sikkerhetsfunksjoner, langlevetid og et lavt karbonavtrykk. Samtidig jobber våre verdensledende forskereved skandinavias største batteri FoU-senter med å utvikle neste generasjonsbatterier primært basert på katodematerialet LNMO. Disse innovative batterieneeliminerer kobolt, reduserer mengden nikkel og litium, samtidig som demaksimerer bruken av rene og rikelige manganressurser. Selskapet ble grunnlagti 2020 med hovedkontor i Arendal, og består nå av 160 batterispesialisterbasert i Norge og Tyskland. For å lære mer, besøk morrowbatteries.com og følg oss på LinkedIn @MorrowBatteries.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

  • Lars Christian Bacher, administrerende direktør Morrow Batteries, lars.christian.bacher@morrowbatteries.com, tlf. +47 908 08 889
  • Sveinung Hovstad, regiondirektør Innovasjon Norge Agder, sveinung.hovstad@innovasjonnorge.no, tlf. 911 96 559

Topics

Categories


Morrow Batteries ASA (Morrow) is a battery technology and production company gearing to be the first Gigascale manufacturer of prismatic LFP batteries in Europe later this year. Our LFP battery has top-tier safety features, extended cycle life and a low carbon footprint. In tandem, our world-class scientists at Scandinavia's largest battery R&D centre are advancing next-generation batteries primarily based on the cathode material LNMO. These innovative batteries eliminate cobalt and reduce nickel and lithium while maximizing the use of clean and plentiful manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now has a team of 160 battery specialists based in Norway and Germany. To learn more, visit morrowbatteries.com and engage with us on LinkedIn @MorrowBatteries.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries