Skip to content
Morrow Batteries, Nordic Batteries og Eldrift går sammen om å bygge norsk batteriforsyningskjede

Press release -

Morrow Batteries, Nordic Batteries og Eldrift går sammen om å bygge norsk batteriforsyningskjede

Morrow Batteries i Arendal inngår strategisk partnerskap med Nordic Batteries og Eldrift for å utvikle komplette batteripakker for mobile og stasjonære batterienergilagringsløsninger (BESS). Omfanget er på syv GWh frem til 2030.

De tre norske selskapene samler med dette en stor del av forsyningskjeden for batterisystemer. Morrow vil levere prismatiske celler med eksisterende LFP-teknologi og neste generasjons LNMO-X-kjemi.

"Vi er utrolig glade for å kunngjøre dette norske partnerskapet. En integrert batteriverdikjede er avgjørende for å lykkes i den globale batteriindustrien, og Norge leder det løpet", sier Morrow-sjef Lars Christian Bacher.

"Norge har alle forutsetninger for å bli en ledende batteriaktør i Europa: Rikelig med fornybar energi til konkurransedyktige priser, industrielt lederskap, og tradisjon og kultur for material- og teknologiutvikling. I tillegg bidrar den nordiske modellen med trepartssamarbeid på arbeidsplassen til å sette kvalitet og produkter først," legger han til.

McKinsey & Co. har trukket frem batterier som en av Norges viktigste mulige grønne industrier i fremtiden. Ifølge konsulentselskapet er det nødvendig med en rask og bred styrking av alle deler av batteriverdikjeden for å dekke det globale batteribehovet.

Kongsberg-baserte Nordic Batteries vil levere moderne batterimoduler og -pakker i ulike størrelser, batteristyringssystemer og temperaturkontrollteknologi til Eldrift og andre systemintegratorer. Bryne-baserte Eldrift tilbyr infrastrukturløsninger med fellesutviklede batteripakkene til de ulike mobile og stasjonære batterienergilagringsløsningene.

Morrow, det industrielle teknologiselskapet som fremskynder det grønne skiftet, offentliggjorde nylig at det regner med å produsere de første neste generasjons LNMO-X-batteriene på sin kundekvalifiserings/testproduksjonslinje i løpet av første kvartal 2024. Cellen er den første i verden med den materialkonfigurasjonen.

De tre norske partnerselskapene skal dessuten utforske bærekraftige og effektive produksjonsmetoder og vil samarbeide mot kort- og langsiktige salgsavtaler.

"Vi er beæret og glade for å samarbeide med Morrow Batteries, den ledende norske batteriutvikleren og produsenten. Vi er spesielt imponert over Morrows innovative arbeid med å utvikle neste generasjon med mer bærekraftig og konkurransedyktig batteriteknologi. Vi ser frem til å samarbeide med Morrow for å realisere den ambisjonen", sier administrerende direktør Jarle Gjøsæther i Nordic Batteries.

"Vi er imponert over arbeidet som gjøres ved Morrow i Arendal og Grimstad for å utvikle neste generasjon batterikjemi. Verden trenger grønne energiløsninger, så etterspørselen etter våre produkter er høy. Vi ser frem til å levere og er glade for å spille vår rolle i dette instrumentelle stadiet for en integrert norsk batteriløsnings-verdikjede", sier administrerende direktør Jon Arne Hammersmark i Eldrift.

**

Om Nordic Batteries
Nordic Batteries leverer batterimoduler, pakker og energisystemer for robust og sikker energiforsyning til systemintegratorer og ulike industrier som bidrar til å elektrifisere sin virksomhet. Batterisystemene inkluderer programvare for kontroll og drift av containerne med intelligent planlegging for optimalisert energibruk på alle nivåer. Selskapet har lokasjoner i Kongsberg og Høvik utenfor Oslo. nordicbatteries.com

Om Eldrift
Eldrift er et selskap med base i Bryne og Håland i Norge som spesialiserer seg på utvikling av mobile og stasjonære batterilagringsløsninger. Selskapets oppdrag er å hjelpe kunder med å optimalisere energiforbruket og redusere karbonavtrykket ved bruk av bærekraftige og kostnadseffektive energilagringsløsninger. Målet deres er å bidra til den grønne omstillingen og legge til rette for byggeplasser uten utslipp av klimagasser. www.eldrift.no

Related links

Topics


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an industrial battery technology company on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduces nickel and lithium, and maximizes the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now counts 130+ battery specialists across four offices internationally. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries