Skip to content
Fra venstre: Lars Christian Bacher fra Morrow, Bent Thomasen fra Rhenus og Rune Hvass fra Arendal Havn
Fra venstre: Lars Christian Bacher fra Morrow, Bent Thomasen fra Rhenus og Rune Hvass fra Arendal Havn

Press release -

Morrow Batteries tar i bruk Arendal Havn med ny transport- og logistikkavtale

Morrow Batteries ASA (Morrow) har inngått en transport- og logistikkavtale med Rhenus Norway AS for levering av produksjonsutstyr til sin batterifabrikk. Dermed er batterivirksomheten i Arendal Havn offisielt i gang.

- Med denne samarbeidsavtalen får vi en fremoverlent agent med på laget. For å løse dette krevende logistikkprosjektet har Rhenus Norway laget en skreddersømløsning med sjøtransport, innlemmet europeisk varehåndtering og dør-til-dør tjenester i Arendal, sier Morrow-konsernsjef Lars Christian Bacher i en kommentar.

- Avtalen inkluderer etablering av en ny logistikksentral i havnen, noe som ikke ville vært mulig uten støtten fra Arendal havn. Det gode samarbeidet med havnemyndighetene er helt avgjørende for oss, legger Bacher til.

Transport-og logistikkavtalen omfatter de første 500 kontainerne med produksjonsutstyr gjennom Arendal Havn. Med konteinere på 40 fot innebærer dette et volum som tilsvarer rundt 12.000 paller. Rhenus Norway vil sammen med Arendal Havn etablere lager og kontainer-håndteringsanlegg ved havnen.

– Dette er et viktig oppdrag for Rhenus Norway. Vi ser frem til samarbeidet med Morrow, Eydehavn og alle de lokale aktørene som har støttet prosessen så langt. Eydehavn blir et viktig knutepunkt for alle typer gods, sentralt beliggende mellom Grenland/Larvik og Kristiansand med ukentlige seilinger til Kontinentet. I fremtiden vil dette gi Arendal sjøtilgang til de 18 havneterminalene vi opererer med distribusjon over hele Europa, sier administrerende direktør Bent Thomasen i Rhenus Norway.

Arendal Havn eies av kommunen og ble flyttet ut fra sentrum til industrianlegget Eydehavn i 2008.

- Vi er svært fornøyde med at Morrow har valgt Arendal og Eydehavn som sin havn. Effektiv håndtering, lave kostnader og kundefokus har gitt sterk vekst og stor økning i varestrømmen de seneste årene. Vi skal nå styrke havnen ytterligere. Etableringen av en effektiv kontainer og roro-terminal i Eydehavn vil gi både Morrow og andre virksomheter i regionen en fordel på både kostnader og bærekraft, sier havnesjef Rune Hvass i Arendal Havn.

Eydehavn er en dypvanns-havn nær eksisterende sjøruter, og har regionens største og mest effektive kran. Havnen har nytt godt av sterk vekst, særlig innen tørrbulk. Fra i år utvides den slik at Eydehavn kan betjene kontainer- og roro-tonnasje.

Om Rhenus Group | www.rhenus.group

Med en årlig omsetning på rundt 70 milliarder kroner (ca. EUR 7 milliarder) er Rhenus Group en av de ledende globale logistikkleverandørene. Rhenus har over 40 000 ansatte fordelt på 930 lokasjoner. Rhenus Group tilbyr løsninger for et bredt spekter av bransjer langs hele forsyningskjeden, inkludert multimodal transport, lager, fortolling og innovative verdiøkende tjenester.


Related links

Topics

Categories


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an European battery technology company. Based in Norway, Morrow is on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduce nickel and lithium, and maximize the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, the company now counts 100+ battery specialists across four offices internationally. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Related content

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries