Skip to content
Morrow og Proventia har signert en intensjonsavtale for å utvikle europeiske LFP-batteripakker for tungt maskineri

Press release -

Morrow og Proventia har signert en intensjonsavtale for å utvikle europeiske LFP-batteripakker for tungt maskineri

Morrow Batteries (Morrow) har inngått en intensjonsavtale om samarbeid med det finske teknologiselskapet Proventia, en ledende utvikler og leverandør av rene teknologier for fremtredende globale motor- og maskinprodusenter. Intensjonsavtalen omhandler utvikling av batteripakker med Morrows LFP-celler (litiumjernfosfat) for tungt maskineri.


Morrow har åpnet sin første gigafabrikk i Arendal og forventer å produsere kommersielle batterier innen utgangen av året. Produksjonskapasiteten er 1 GWh LFP BEV2 årlig. Den neste fabrikken i Arendal, Eyde 1, har for øyeblikket en planlagt produksjonskapasitet på 14 GWh per år.

"Vi i Proventia investerer i den grønne omstillingen av tungt maskineri på mange måter. Vi har utslippskontrollsystemer som effektivt reduserer utslippene fra maskinene, og vi muliggjør elektrifisering med våre batteriløsninger. Jeg tror våre to nordiske selskapene er godt posisjonert til å utvikle høyytelses LFP-batterisystemer som er egnet for elektrifisering av tungt maskineri," sier Proventia-sjef Jari Lotvonen.

"Morrow har demonstrert sterk teknisk ekspertise for battericeller og systemer, samt at de har evnen til å akselrere egen utvikling og produksjon. Vår fremtidige veikart inkluderer avanserte celleteknologier utover LFP-teknologi. Batteripakkene vi utvikler i dag rundt Morrows LFP-celler vil også være tilgjengelige med LNMO-X-kjemi," fortsetter Lotvonen.

Morrow ser økt interesse for LFP-batterier fra europeiske selskaper. LFP-batterier er produsert med kjent teknologi og er spesielt nyttige i applikasjoner som tungt maskineri og batterienergilagringssystemer (BESS).

"Vi ser frem til å utvikle battericeller som hjelper Proventia med å oppfylle sine krav til europeisk kildebasert batteriteknologi. Dette samarbeidet gir oss et nytt forretningsområde å jobbe med," sier Lars Christian Bacher, administrerende direktør i Morrow.

Proventia og Morrow vil samarbeide for å utvikle tekniske løsninger som er egnet for det ikke-veigående mobile maskinmarkedet. Intensjonsavtalen legger opp til en tidslinje for å signere en endelig avtale. Pilotsystemer vil bli levert til kunder i løpet av 2025, og serieleveranser vil starte i 2026.

Morrow Batteries har produsert tusenvis av celler ved sin kundekvalifiseringslinje (CQL) og har sendt LFP-prøver til potensielle kunder for testing og validering siden november i fjor. Selskapet kan nå levere et kommersielt levedyktig, grundig testet, konkurransedyktig LFP-produkt.

Proventia har for tiden batterier basert på LTO-teknologi (litium-titanat-oksid) og vil utvide sin batterisystemportefølje ved å legge til LFP- og LNMO-X-teknologier i fremtiden. Alle disse teknologiene er svært egnet for de tøffe forholdene til tungt maskineri.


Om Proventia

Proventia er et finsk teknologiselskap som opererer i globale markeder. Proventia utvikler og produserer systemer og komponenter som reduserer utslippene fra terrengmaskiner og forbedrer deres energieffektivitet, samt modulære testsentre for utvikling og testing av batterier og hydrogenbrenselceller. Selskapets kunder inkluderer de ledende globale navnene i terrengmaskin- og kjøretøyindustrien. Proventia tar hensyn til mennesker, miljøet og fremtidige generasjoner i sin virksomhet, med nullutslipp som selskapets visjon. Selskapet sysselsetter over 200 bransjefolk i Finland, Tsjekkia og Storbritannia. For å lære mer, besøk: www.proventia.com eller følg dem på LinkedIn @proventia.


Related links

Topics


Morrow Batteries (Morrow) is a battery technology and production company gearing to be the first European GWh manufacturer of prismatic LFP batteries later this year. These LFP batteries offer top-tier safety features, extended cycle life and a low carbon footprint. In tandem, Morrow runs Scandinavia's largest battery R&D centre, where world-class scientists are advancing next-gen LNMO batteries. This promising technology eliminates cobalt and reduces nickel and lithium while maximising clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the Company now has 210 employees from 30+ nationalities. To learn more, visit morrowbatteries.com and engage with us on LinkedIn @MorrowBatteries.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries