Skip to content
Ny milepæl for Morrow Batteries etter fullførte utstyrs- og fabrikktester for første batterifabrikk

Press release -

Ny milepæl for Morrow Batteries etter fullførte utstyrs- og fabrikktester for første batterifabrikk

Morrow Batteries ASA ("Morrow") har fullført fabrikktester (FAT) for alt produksjonsutstyret som skal installeres i Morrow Cell Factory (MCF), selskapets første av fire fabrikker i Arendal. Installeringen har allerede startet, og Morrow følger planen om produksjonsstart i midten av 2024.

Testene har blitt utført i Sør-Korea siden slutten av mai 2023 for alt utstyret til produksjonslinjen, gjennom hele prosessen fra beleggsprøyting, blanding, tørking, formering, stabling, kutting og til slutt cellemontering.

Den siste fabrikktesten ble gjennomført 12. november, noe som innebærer at alt utstyret er godkjent før transport til Arendal, en viktig milepæl for selskapet. Dagen etter, 13. november, startet installeringen av det første utstyret, som ble sendt fra Sør-Korea i september. Produksjonsutstyret vil fortsette å ankomme Eydehavn hver uke frem til tidlig i 2024 i den rekkefølgen det skal installeres.

- Vi er glade for å nå nok en viktig milepæl for Morrow, og ta et nytt skritt nærmere produksjonsstart neste sommer. Morrow har hittil i år produsert flere enn 1.000 batterier i Asia, vi har opprettet det største batteriforskningssenteret i Norden med over 70 forskere, og vi har startet installasjonen av 1 GWh Morrow Cell Factory. Vi følger vår plan mot å levere batteriene som trengs i dag, og å utvikle morgendagens batterier, sier administrerende direktør Lars Christian Bacher i Morrow.

Han legger til:

- Vi skal bygge lønnsom industri, og det er eierne som skal ta risikoen. Men samtidig må det etableres riktige ordninger som sikrer etablering av lønnsom grønn industri. I vårt tilfelle er det en låneordning som gjør at vi kan skalere vår produksjon. Her er det et hull i dag, sier Bacher, som viser til de pågående budsjettforhandlingene mellom regjeringen og SV.

Produksjonslinjen består av utstyr fra ulike leverandører, hovedsakelig fra Sør-Korea. Morrow bruker eksisterende, konvensjonell teknologi som allerede er i bruk i serieproduksjon av elbilbatterier.

Under testingen ble det fulgt 396 uavhengige sjekklister med totalt nesten 17.000 kontrollpunkter over hele produksjonslinjen. Før utstyres pakkes og sendes, vil utestående avvik utbedres og lukkes.

- Vi vet nå at utstyret i produksjonslinjen tilfredsstiller Morrows krav til ytelse, kvalitet og sikkerhet. Våre leverandører er de beste innen sine respektive deler av produksjonsprosessen og leverer tilsvarende utstyr til de ledende sørkoreanske battericelleprodusentene, sier driftsdirektør (COO) Dr. Andreas Maier.

Installasjonsprosessen vil fortsette de kommende månedene og avsluttes med en sluttest (SAT) for de enkelte utstyrskomponentene frem til mai 2024. Det vil markere den endelige overleveringen av utstyret fra leverandørene til Morrow. Under SAT vil alt utstyr bli satt i operasjon og teamet vil teste masseproduksjon.

Relaterte saker:

https://news.morrowbatteries.com/pressreleases/morrow-batteries-sends-certified-lfp-b-sample-batteries-to-customers-taking-yet-another-step-towards-gwh-scale-production-3282993

https://news.morrowbatteries.com/pressreleases/battery-production-equipment-inaugurates-a-new-container-terminal-in-arendal-southern-norway-3281781

https://news.morrowbatteries.com/pressreleases/morrow-batteries-raises-up-to-eur-70-million-in-new-capital-from-its-owners-3275076


Topics

Categories


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an industrial battery technology company on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduce nickel and lithium, and maximise the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now has 160 battery specialists across four international offices. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Related content

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries