Skip to content
I tillegg til standardiserte UL9540 A og UN38.3, har LFP B-prøvene produsert av Morrow bestått IEC 62660-2, IEC 62619 og nylig den strengere IEC 62660-3-samsvarstesten. Lær mer om IEC-standarder.
I tillegg til standardiserte UL9540 A og UN38.3, har LFP B-prøvene produsert av Morrow bestått IEC 62660-2, IEC 62619 og nylig den strengere IEC 62660-3-samsvarstesten. Lær mer om IEC-standarder.

Press release -

Morrow Batteries sender sertifiserte LFP batterier til kunder, og tar enda et viktig skritt mot fullskala produksjon i 2024

INDUSTRIELL OPPDATERING:

Morrow Batteries ASA («Morrow»), et industrielt batteriteknologiselskap, har produsert og sertifisert LFP battericeller som nå sendes til potensielle kunder for videre validering.

"Dette er en betydelig operasjonell og teknologisk milepæl for Morrow Batteries. Våre LFP B-prøver viser utmerkede kvalitets- og sikkerhetsegenskaper. Å fullføre flere, internasjonale kvalitetstester med solide resultater flytter oss nå over til produksjonsfasen. Dette er et gjennombrudd for Morrow og vi nærmer oss fullskala batteriproduksjon i Norge", sier administrerende direktør Lars Christian Bacher.

Utmerkede kvalitetsegenskaper

B-prøvene er produsert ved Morrows anlegg i Asia. Battericellene har gjennomgått grundig testing de siste månedene, og viser utmerkede kvalitet- og sikkerhetsegenskaper, i tråd med alle interne kvalitetskriterier.

"Foruten bransjestandardtestene, besto våre B-prøver den strenge IEC 62660-3-sikkerhetstesten gjennomført av den tyske tekniske inspeksjonsforeningen (TÜV). Våre LFP-batterier har gjennomgått mekaniske sjokk, knusningstester, høytemperaturtoleranse, overoppladning, tvungen utlading og intern kortslutning", sier Dr. Rahul Fotedar, med-gründer og CTO i Morrow Batteries.

"Utvikling av batteriteknologi og produksjon er komplekst. Ved å levere sertifiserte B-prøver har vi redusert vår operasjonelle risiko ytterligere", fortsetter Dr. Fotedar.

Totalt vil Morrow sende 300-500 LFP B-prøver til potensielle kunder de kommende månedene.

Følger planen

Sertifiseringen av B-prøvene er i tråd med selskapets operasjonelle fremdriftsplan.

"Med fullført sertifisering nærmer vi oss fullskalaproduksjon i midten av 2024. Dette beviser kvaliteten på vår industrielle plattform. Vår ambisjon er å ta en ledende posisjon som europeisk batteriprodusent og vi er sikre på at våre LFP-batterier vil gi kundene våre pålitelig og kostnadseffektiv energi", sier Bacher.

"Morrow Batteries viser med dette at vi får det til. Nå må norske myndigheter vise at de vil ha produksjon av battericeller i Norge. Vi snakker om lønnsom produksjon som skaper arbeidsplasser og bidrar til en revitalisering av regionen. Vi vil bidra med store årlige eksportinntekter og bidra til å løse klimakrisen. Det er en tid for planer og ambisjoner, men nå er det tid for handling og realisering," fortsetter Bacher.

Morrow installerer for tiden produksjonsutstyr i Morrow Cell Factory i Arendal. 51 containere med utstyr ankom forrige uke og ytterligere 450 er forventet de kommende ukene. Produksjonen av LFP-prøvene er en avgjørende milepæl i Morrows utvikling av selskapets førstegenerasjonsbatterier (LFP og NMC). Samtidig utvikler selskapet sin proprietære batteriteknologi for andregenerasjons batterier (LNMO-C og LNMO-X), hvor den første prismatiske battericellen forventes tidlig i 2024. Morrows har bygd opp landets største kompetansemiljø for batteriforskning i Grimstad med 80 forskere, ingeniører og teknikere, for å utvikle egne batteriteknologier og levere kundetilpassede batteriløsninger i stor skala.

***

Om litiumjernfosfat (LFP)-batterier

  • Litiumjernfosfat (LFP) er den bransjeledende batteriteknologien i dag for energilagring. Den benyttes også i EV markedet. Dette er også Morrow Batteries’ førstegenerasjons batteriteknologi.
  • LFP-batteriprodukter er kostnadseffektive og tilbyr utmerkede sikkerhetsegenskaper, noe som gjør dem ideelle for stasjonære energilagringsapplikasjoner. LFP-batterier har lengre levetid og høyere termisk stabilitet.
  • I tillegg til standardiserte UL9540 A og UN38.3, har LFP B-prøvene produsert av Morrow bestått IEC 62660-2, IEC 62619 og nylig den strengere IEC 62660-3-samsvarstesten. Lær mer om IEC-standarder.
  • Den tyske tekniske inspeksjonsforeningen (TÜV) har gjennomført testene, inkludert mekanisk sjokk, knusningstester, høytemperaturtoleranse og sykluser, ekstern kortslutning, overoppladning, tvungen utlading og intern kortslutning.
  • Les mer om Morrows portfolio her.

Om valideringsprosessen for battericeller

  • I produksjon og forskning av battericeller refererer "A-prøve" (Alfa-prøve) og "B-prøve" (Beta-prøve) til forskjellige produktutviklingsstadier.
  • Morrow sendte LFP A-prøver til kunder for testing og kundekvalifisering i februar.
  • B-prøven er en mer raffinert prototype utviklet etter å ha tatt innspill og endringer fra A-prøveevalueringen.
  • LFP B-prøvene brukes for endelig validering før masseproduksjon. Eventuelle endringer etter denne fasen kan være små og relatert til optimalisering av produksjonsprosessen eller forbedring av produktets pålitelighet.

Related links

Topics

Categories


Morrow Batteries ASA (Morrow) is an industrial battery technology company on a mission to develop and deliver next-generation batteries with cathode material (LNMO). These batteries replace cobalt, reduce nickel and lithium, and maximise the use of clean and abundant manganese. Founded in 2020 and headquartered in Arendal, Norway, the company now has 150 battery specialists across four international offices. Learn more at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Contacts

Naja Boone

Naja Boone

Press contact Director of Marketing & Communications

Related content

Speeding up the energy transition with cost-effective and sustainable batteries.

Follow our journey at morrowbatteries.com and @MorrowBatteries on LinkedIn.

Morrow Batteries